Billån

Billån er helt normale, når man skal købe ny bil. Der er mange danskere som ikke har den fornødne kapital og rådighedsbeløb, til at finansiere bilkøbet alene.

Ønsker du at låne til ny bil, har du overordnet set to muligheder.

  1. Lånefirmaer online
  2. Banken
  3. Bilforhandleren

Hvilken løsning du vælger, bør afhænge af mange faktorer. Du bør altid have dit primære fokus på låneforholdene og de omkostninger det indebærer.

ÅOP (årlige omkostninger i procent) er her en central parameter, når du skal sammenligne de forskellige lån. Du bør nemlig altid indhente flere tilbud, for at finde billige billån.

Mere om dette i vores guide nedenfor.

 

Guide til billige billån

Det er vigtigt at du følge 2 meget simple råd, hvis du gerne vil lave et billigt billån. Det er ikke  raketvidenskab, men med udgangspunkt i sund fornuft og et grundigt forarbejde:

  • Forhør dig om mulighederne hos flere udbydere
  • Indhent så mange tilbud du kan (så længe det er relevant)

At du bør forhøre dig hos banker, lånefirmaer og bilforhandlere er med til at give dig et godt fundament, for at tage din beslutning. Alt for mange ser kun på 1-2 muligheder og så er chancen for at lave det billigste billån altså begrænset.

Du bør samtidig have et stort fokus på at indhente flere lånetilbud. Husk på at det er 100 % uforpligtende. Det er derfor kun din dovenskab der sætter grænsen.

Det er klart, at det skal være relevant, i forhold til dine behov, men du kan aldrig vide hvem der kan tilbyde dig det bedste før du har modtaget tilbud fra flere.

 

Billån uden udbetaling

Et billån uden udbetaling er meget som det indikerer. Du laver et lån der kan finansiere dit bilkøb, men får ikke udbetalt pengene. De tilfalder derimod den bilforhandler du køber hos.

På den led er et billån uden udbetaling en god mulighed, da du slipper for at have pengene på kontoen, hvilket kan friste nogle. Samtidig er du sikker på ikke at låne flere penge, end du har behov for.

Billån uden udbetaling er derfor relativ udbredt, når et bilkøb skal finansieres.

Renteudgifter er fradragsberettigede  

Sidst, vil vi gerne give alle bilejere et godt råd. Husk nu at indberette dine renteudgifter til billånet, da de er fradragsberettigede.

Alt for mange snyder sig selv for de penge, man kan få ud af at indberette det til SKAT.